Oda Başkanımızdan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

20-08-2018

Oda Başkanımızdan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği günlerdir. Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir.

Ayrıca kurban kesmek çok önemli dini görevlerimizden birisidir. Allah Kur’an-ı Kerim’de “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes” buyurarak bizlere bu görevin önemini belirtmiştir. Bizim kültürümüzde de, komşusu aç yatarken tok yatmamak, mağdur ve mazluma sahip çıkmak, öksüz ve yetimi sevindirmek vardır. Bayramlarda bu duygularımızı en üst düzeyde sergilediğimiz önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir.

Bildiğiniz üzere yıllardır ülkemize çeşitli sebeplerle baskı kurmak ve ülkemizi zor duruma sürüklemek isteyen dış güçler, çabalarında başarısız olunca son müdahalesini ekonomi üzerinden yapmış ve ülkemize ekonomik savaş açmışlardır. Bizlerde mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle güçlü birlik ve beraberlik duyguları içinde, Ülkemize sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkması için elimizden gelen desteği vermeliyiz. Bizler birlik olduğumuz sürece ülkemiz her zorluğun üstesinden gelecektir.

Mübarek Kurban Bayramı’nın insanlığa, İslam Alemine, ülkemize sağlık ve huzur getirmesini diliyor, ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan bir an önce kurtulmasını, düşmanlarımızın planlarının boşa çıkmasını temenni ediyorum. Başta meslektaşlarım olmak üzere, hemşehrilerimin ve tüm İslam Aleminin bayramını en içten dileklerimle kutlar; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.