Oda Başkanımızın Yeni Yıl Mesajı

31-12-2017

Oda Başkanımızın Yeni Yıl Mesajı

Değerli Meslektaşım;

Acısıyla tatlısıyla 2017 yılını geride bırakıyor, umutların ve beklentilerin yenilendiği yeni bir yıla giriyoruz.

Her yeni yıl, daha iyiye ulaşmak için, yeni başlangıçlara daha umutla baktığımız yeni bir fırsat penceresi olarak aralanır.

2018 yılının mesleğimiz ve meslektaşlarımız için, istikrar ve düzenin sağlandığı, sorunların çözüldüğü ve daha iyi şartlar altında çalışma imkânı sunan bir yıl olmasını temenni ediyorum.

2018 yılının Ülkemize, Milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.

2018 yılının, 2017 yılında yaşanan acıların son bulduğu, çatışma ve savaşların sona erdiği, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği, mutlulukların yaşandığı bir yıl olmasını diliyorum.

Değerli Meslektaşım;

Geçmiş yıllarda da olduğu gibi Odamız ilkeleri doğrultusunda 2017 yılı mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişmesi için yapılan çalışmalar ile geçmiştir.

Odamız her zaman mesleğimizin gelişmesi ve büyümesi için çalışan, meslektaşlarımız için eğitime önem veren, iyi ve kötü günlerinde meslektaşlarının yanında olan bir kurum olmuştur.

2017 yılında sürekli değişen mevzuatımızla ilgili üye ve stajyerlerimize yönelik seminerlerimize konusunda uzman eğitmenleri getirerek seminerlerimizi yaptık. Meslektaşlarımızın ihtiyaç duyduğu konularda ihtisas eğitimleri, İnşaat Muhasebesi eğitimleri ve sertifikalı Bilirkişilik İhtisas eğitimlerini de başarı ile yaptık. 24 Grup olmak üzere İŞKUR Girişimcilik Eğitimleri yaptık. Odamız ve Selçuk Üniversitesi iş birliği ile üye ve stajyerlerimize yönelik yüksek lisans eğitimlerimizi devam ettirmekteyiz. Bilirkişilik Temel Eğitimi için, Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirildik. Yoğun talep gören Bilirkişilik Eğitimlerimize, Oda Binamızda Meslek mensuplarımız ve diğer mesleklerden katılımcılara eğitim verilmeye devam etmekteyiz. Selçuk Üniversitesi SELÇUKSEM işbirliği ile düzenlenen Uzlaştırmacı Eğitimlerimize Aralık ayında başlayarak halende devam ettirmekteyiz.

Eğitim ve kurslarımızın yanısıra üyelerimiz ve stajyerlerimizin motivasyonlarını arttırmak, günlük hayatın stresinden bir nebze olsun uzaklaştırmak için düzenlemiş olduğumuz 17. Anadolu Odaları Eğitim Seminerimiz 1-4 Ekim 2017 tarihlerinde Sueno Hotels Deluxe Belek’te yoğun bir katılımla başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Yine Anadolu Odaları Eğitim Seminerimiz gibi marka haline getirmeyi planladığımız ve ilkini bu yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz Yaza İlk Adım Eğitim Seminerimizi de başarı ile tamamladık. Yoğun iş tempomuz nedeniyle ihmal ettiğimiz çok değerli çocuklarımız ve eşlerimiz ile birlikte ocak ayında Afyon’da Termal Tatil programı düzenledik.

Ayrıca geleneksel hale gelmiş olan iftar etkinliklerimizi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı Programlarımızı, Aşure günü etkinliğimizi ve daha bir çok etkinliğimizi 2017 yılı içinde de devam ettirdik.

Yine 2017 yılı Mart ayı içerisinde Ramada Otel’de üyelerimizin yoğun katılımı ve Sayın Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ı da konuk ettiğimiz Mesleki İstişare Toplantısı Yemeği düzenleyerek mesleğimizin sorunlarını çözüm önerilerimiz ile birlikte taleplerimizi en yetkili makama iletme fırsatı bulduk.

2018 yılı faaliyet planımızda da bu ilkeler doğrultusunda ilerleyeceğiz. 2017 yılı ve daha önceki yıllarda olduğu gibi meslektaşlarımız için sosyal faaliyetlere, mesleki gelişim ve eğitim programlarına, kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilere önem ve öncelik vereceğiz.

2018 yılının 2017 yılında yaşanan acıların son bulduğu, savaş ve çatışmaların sona erdiği, mutlulukların yaşandığı, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl olması diliyorum.

Yeni umutlarla karşıladığımız 2018 yılının,öncelikle meslektaşlarımız olmak üzere, milletimize ve tüm insanlığa başarılı ve beklentilerin karşılandığı bir yıl olmasını temenni ediyor, Şahsım ve Kurullarım adına hepinizin yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum.

KONYA SMMMO AİLESİ ADINA
BAŞKAN SEYİT FARUK ÖZSELEK